Kategorier
Terapi

”Det är inte de som bor på vårt jobb – det är vi som jobbar i deras hem” – Psykiatri för icke-psykiatriker i Gbg

Ett av de kanske viktigaste citaten från en av deltagarna och ett förhållningssätt som genomsyrade workshopen ”Psykiatri för icke-psykiatriker” i Göteborg, med fokus samsjuklighet – psykisk ohälsa och missbruk. Ett trettiotal underbara undersköterskor, kockar med flera, samlade för att tillsammans få fler verktyg som kan bidra till en ökad respektfull tillvaro för sina boenden samt hur man tar hand om sig själv mitt i alltihopa. Högt i tak, närvaro, engagemang och stora, varma hjärtan. Vi jobbade med psykoedukation kring olika diagnoser, framför allt ångest och depression, funktionsanalys/ABC-analys, stresshantering, medkänsla och självmedkänsla med mera.

Tänk att man får träffa hjältar på det här sättet som jag får göra och få så mycket lärdomar, insyn och insikter. Tacksamhet är det jag känner.

Och förresten ett annat citat: ”Vi ger dem våran magi – vi får inte sluta med det”. Leken, humorn, fantasin, värmen, medkänslan, vi-et.

#psykiatriförickepsykiatriker #confex #samjsuklighet #psykiskohälsa #compassion #bemötande #göteborg #människosyn #solen

Lämna ett svar