Kategorier
Terapi

Hållbart ledarskap

Det finns ett himla fint sätt att träffa HR-personer och chefer m. fl och det är att få föreläsa på frukostseminarier. Den här gången bjöd K2 Search (Wise Group) in mig till Linköping för att prata om hållbart ledarskap. Det är ett viktigt tema som jag vet behöver blir mer implementerbart i det verkliga arbetslivet.

En chef med en lugn andning och ett lugnt hjärta kommer att påverka sin omgivning i rätt riktning, tro mig. Det motsatta däremot är inte så bra, och det har jag tyvärr som stresspsykolog fått se för mycket av. Samtidigt som det där motsatt kortsiktiga och ohållbara beteendet är så mänskligt och förståeligt utifrån mångas kontext och omständigheter. Men för att på riktigt komma någonstans med det här hållbarhetsperspektivet ska vi inte sträva efter den perfekta, ljuvliga livsstilschefen som tränar ihjäl sig – vi behöver ledare som har kunskap om stress, förståelse för mänsklig beteendepsykologi (beteendeanalys), reflekterar över livsvärden och riktning och som själva har strategier för återhämtning och reglering av energi både för sin egen del och andra, samt sist men inte minst får stöttning och handledning i detta.

Vi vill väl alla orka brinna för det vi gör och se till att andra gör det – utan att brinna upp. Ensam är inte stark – det är hållbarhetens moral. Men det är du som måste hitta din sk. resilienta och hållbara väg. Jag hjälper så klart gärna till!

Agnes Mellstrand HR-frukost Linköping K2 Search
Ett hållbart ledarskap – om att leda med lugn andning och lugnt hjärta #powerpsychology

Lämna ett svar